iTLasts.nl

Voor informatieanalyse en Ontwerp, Informatiemanagement, Projectleiding en Beheer

Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish

tli3nwtrans

service

Get Adobe Flash player

Welkom op iTLasts.nl!

Dinsdag, 23 januari 2018

qu-ootje

Aalmoezen zijn stukjes pasmunt die rijken wegschenken van het deel dat ze de armen hebben onthouden.
Fritz Francken
Mijn stofzuiger heeft het begeven, vandaar dat ik deze bezemsteel.

Mijn websites

  

 

 

 

Mijn Forever-site

 

 

Bekijk ook mijn andere sites:

 

  

 

Mijn persoonlijke site

 

 

 

 

en verder:

 

 

 

 

 

View Ton Lit's profile on LinkedIn

 

Websites van mijn werkgevers:

 

InformatieTechnologie

We beschouwen dit als een techniek. Maar het is veel meer dan een techniek toepassen. Het verandert het menselijk handelen, onze functie, het werk dat we misschien al jaren doen zoals we het doen.

Invoering van nieuwe technologie en werkwijze moet daarom met beleid gebeuren. Met aandacht voor de mensen die de nieuwe technologie moeten toepassen en moeten wennen aan de nieuwe manier van werken. In Nederland voelen we ons verbonden met ons werk en het kan dan eigenlijk ook niet zo zijn dat dat werk - zonder onze inmenging - zomaar verandert. En dat is wel iets dat "de IT" vaak bewerkstelligt.

We nemen steeds minder tijd om "het huwelijk" tussen mens en applicatie te begeleiden. We zetten steeds meer kant en klare hulpmiddelen in of tappen de informatie af uit de BUS (die van de data, niet voor personenvervoer) in plaats van via de buis (de terminal). Informatie wordt daardoor "vervreemd" van de mensen en de herkenbaarheid van het werk neemt af. De medewerkers ervaren een soort van onthechting en krijgen steeds minder affiniteit met de informatievoorziening. IT wordt weer echt technologie en minder mensenwerk. We moeten wel blijven beseffen dat de informatievoorziening niet alleen een technisch proces is. Mensen staan nog steeds aan de basis van de informatievoorziening. En weten die mensen niet goed meer waar hun taak om gaat, dan krijg je garbage in, garbage out.

Daar bovenop is er de tendens om steeds specialistischer systemen in te zetten en de integratie van systemen en informatievoorziening uit te stellen. Insulitus, eilandvorming dus.

Gaat dat veranderen? Wordt de mens - ondanks de crisis die eigenlijk alleen maar bezuinigingen aanzwengelt - toch weer de spil? Wat opvalt is dat steeds meer bruggenbouwers worden gevraagd. Mensen die de verbinding kunnen leggen tussen "de business" enerzijds en de ICT-professionals anderzijds.

Mocht u zo'n bruggenbouwer zoeken dan bent u op de juiste website geland.

 

 

Laatst aangepast op maandag, 12 augustus 2013 04:48

Media

Meer in deze categorie: « Welkom!

Netwerken? Niet gewoon maar met meetmatch.

Zó ontmoet je de mensen die het meest waardevol voor je zijn!

 

BitterBallenBorrel Groene Hart
Tulip Inn Bodegraven

 

Agenda voor alle borrels in Nederland

 

Oh!verzicht

In deze website probeer ik u een overzicht te geven van mijn "talenten" en de daarmee uitgevoerde opdrachten en werkzaamheden. Ik ben natuurlijk zeer graag bereid dit ook in een persoonlijk gesprek te doen! Onder de menukeuzes aangenaam/downloads en mijn opdrachten kunt u een aantal gegevens van mij downloaden.
seattle 5k
slidebar